Afdeling Katwijk

Helpen, daar waar het nodig is.

Rode Kruis Katwijk neemt afscheid van bestuurslid

Na 44 jaar, waarvan 31 jaar als lid van het bestuur, zet Trijntje van Delft-Post een punt achter haar inzet en activiteiten voor het Katwijkse Rode Kruis.

Van Delft-Post heeft zich sinds 1972 ingezet voor- en leiding gegeven aan de afdeling welfare. Dat was voor de Kanselier van het Nederlandse Rode Kruis aanleiding haar de ‘Legpenning met inscriptie’ van de vereniging toe te kennen, die door de voorzitter op de nieuwjaarsbijeenkomst van de afdeling afgelopen donderdag mocht worden uitgereikt.

Naast dat de dames van haar afdeling welfare Van Delft-Post hadden toegezongen ging ook voorzitter Menkveld in op de langdurige verdienste van Van Delft.

Medaille

Behalve Van Delft werd nog een vijftal vrijwilligers gedecoreerd met de Rode Kruis ‘Medaille van Verdienste’ voor jarenlange trouwe dienst voor de jubilarissen Aafje van den Oever-de Groot (50), Beatrice Bos- Beernink (40), Gre Jungerius-Bouwman (20) en Arie de Best (20). Ook Arian Rijsdam werd voor het voetlicht gehaald vanwege zijn al eerder uitgereikte medaille door de voorzitter van het Distict Hollands-Midden van het Rode Kruis.

Traditiegetrouw blikte de voorzitter terug op de grote inzet van de vrijwilligers bij de vele activiteiten van het afgelopen jaar 2016. Ter plaatse in de ondersteunende rol van de afdeling Rode Katwijk binnen de veiligheidsketen van de gemeente Katwijk, naast die van de politie en brandweer. Onder meer bij de inzet van de vele grootschalige festiviteiten op het terrein van onder andere de Eerste Hulp. Daarnaast hebben de Katwijkse vrijwilligers weer ondersteuning verleend aan de landelijke ME opleidingen, de Vierdaagse en bijstand aan de Rode Kruis afdelingen in de regio. Waarvoor zij haar dank en waardering uitspreekt aan alle Katwijkse Rode Kruis vrijwilligers, jong en oud, die altijd weer klaar stonden als dat van hen werd gevraagd.