Afdeling Katwijk

Helpen, daar waar het nodig is.

Eerste hulpverlening

Om een vergunning voor het organiseren van een evenement te verkrijgen is de aanwezigheid van Eerste Hulp verleners een voorwaarde, wanneer een groot aantal deelnemers of bezoekers wordt verwacht.

Het Rode Kruis afdeling Katwijk is niet alleen gespecialiseerd in het verlenen van de benodigde Eerste Hulp, maar weet ook precies welke risico’s zich kunnen voordoen tijdens een evenement. Bij een grote wandelmarathon, zoals de Kippenloop, kunnen bijvoorbeeld veel wandelletsels worden verwacht. Bij feestelijke evenementen, zoals bijvoorbeeld op koningsdag, tijdens de Katwijkbinse Feestweek en bij het Oud & Nieuw-feest bij de Scum loopt de hulpverlening meer uiteen van hulp bij lichte verwondingen tot eerste hulp bij drank- en drugsgebruik. Het is daarom belangrijk om vooraf het risicoprofiel van een evenement te bepalen.

De Eerste Hulp verleners van het Rode Kruis zijn getraind om de signalen te herkennen en daarop de juiste actie te ondernemen. Dat kan variëren van het plakken van een pleister, het aanleggen van een drukverband bij een gekneusde enkel tot het onmiddellijk alarmeren van professionele hulp.

Alle Eerste Hulp verleners van Rode Kruis afdeling Katwijk beschikken over een geldig EHBO-diploma met bijbehorende aantekeningen.