Afdeling Katwijk

Helpen, daar waar het nodig is.

Vakantieprojecten

Het Rode Kruis beschikt over een aantal aangepaste vakantie accommodaties, te weten:

  • Het vakantieschip MPS J. Henry Dunant vaart door heel Nederland;

  • De vakantiehuizen “IJsselvliedt” in Wezep, “De Valkenberg” en “De Paardestal” in Rheden;

  • Mappa Mondo Wezep is een gespecialiseerd medisch, gezinsvervangend huis, waar ernstig zieke kinderen dag en nacht met kunde en liefde opgevangen worden. Het is bedoeld voor kinderen die veelal in ziekenhuizen wonen en geen ouders/verzorgers hebben,  maar ook voor kinderen van wie de ouders/verzorgers de zorg even niet meer aankunnen.

 

Wat doet het Rode Kruis Katwijk?

Jaarlijks gaan er circa 20 mensen uit het werkgebied van de afdeling Katwijk een weekje op vakantie naar één van de Rode Kruis vakantiebestemmingen. Het is niet alleen een weekje ontspanning, gezelligheid en afwisseling voor jongeren of ouderen, die vanwege hun ziekte gebonden zijn aan hun dagelijkse omgeving. Maar het kan ook een rustpunt betekenen voor de familie en naasten, die het hele jaar door intensieve zorg bieden. Zij kunnen dan met een gerust hart op vakantie, terwijl het Rode Kruis de zorg even overneemt. Het is mogelijk dat u een beroep doet op het vervoer met de Rode Kruis bus. De vrijwilligers van het sociaal vervoer brengen de vakantiegangers voor het bedrag van €50,- naar- en van de vakantiebestemming.

Enthousiaste Rode Kruis vrijwilligers uit het hele land zijn graag bereid om een of meerdere weken per jaar de optimale verzorging aan onze gasten te bieden. Zij worden hierbij bijgestaan door een aantal (vrijwillige) beroepskrachten. Het is aanpakken, maar ook zeer dankbaar werk. 

Geïnteresseerd? Neem dan gerust eens contact op met onze coördinator vakantieprojecten. Ina van der Bent, telefoonnummer 06 229 643 47 of via vakantieprojecten@rodekruiskatwijk.nl

De Rode Kruis afdeling Katwijk, kan mede dank zij uw financiële hulp, een bijdrage leveren aan de kosten voor deze vakantieweken, de organisatie en het begeleiding van de uitstapjes. Blijf ons daarom steunen.